Plexus Slim Facts

Print
PDF

Q&A


For your convenience, all the questions are numbered and listed below. Click on any of the questions for the answer.

  1. Does Plexus Slim contain any MSG?
  2. What is the sweetener in Plexus Slim?
  3. What are the fillers in Plexus Slim?
  4. What are the ingredients in Plexus Slim and are they safe?
  5. When can I expect to experience weight loss?
  6. What ingredient in Plexus Slim Accelerator might cause a false negative in a drug test?
  7. Will Plexus Slim interfere or react with any medications or other supplements?
  8. Are there any stimulants in Plexus Slim?
  9. When is the best time to drink Plexus Slim?
  10. How often do I have to take Plexus Slim?
  11. Can pregnant or lactating women take Plexus Slim?
  12. Can children and teenagers drink Plexus Slim?
  13. How is Plexus Slim sweetened?
  14. Whenever I go on a diet, I seem to lose fat from my breasts first. Will Plexus Slim cause the same thing to happen? Is there anything I can do about preventing the fat from coming off my breasts?
  15. Besides weight loss will I notice anything else from taking Plexus Slim?
  16. Do I need to exercise on the Plexus Slim program?
  17. Do I need to eat differently when I am taking Plexus Slim?
  18. Will Plexus Slim cause me to notice a loss in pounds or inches?
  19. Do I have to give up drinking alcohol to lose weight with Plexus Slim?
  20. What are the steps involved in using Plexus Slim products?

1. Question: Does Plexus Slim contain any MSG?

Answer: Plexus Slim does not contain MSG or other proven red-flag ingredients. Although some manufacturers play label games to hide MSG and other controversial ingredients, all of the chemical names used in labeling Plexus Slim are the chemical break downs of the various plant extracts used. No MSG, no artificials, no synthetics. Monosodium Glutamate has been used as a preservative in many foods. There is also a theory out there that it has been used in fast foods and grocery store foods to cause people to want to eat more, thus purchase more of the product. We have never seen any empirical data to support the claim. Of course, none of that applies to Plexus Slim because there simply isn’t any in our product.
[Back to the top]

2. Question: What is the sweetener in Plexus Slim?

Answer: Much time and effort has been expended in developing the taste of Plexus Slim. The goal was to create a good tasting product without using harmful or controversial ingredients. The final formulation that produced the desired taste uses a combination of Stevia and Lohan. Stevia being a leaf extract and Lohan being a fruit extract. During product development, several variations of the formula were created using only Stevia. The result was a bitter aftertaste considered by most test subjects to be unpleasant. Stevia and Lohan are both safe and effective alternatives to sugar and artificial sweeteners.
[Back to the top]

3. Question: What are the fillers in Plexus Slim?

Answer: Maltodextrin and fructose are both commonly used fillers. There are many variations of these two ingredients. The maltodextrin variation we use is among the lowest glycemic index available. We use it rather than other fillers because it does not adversely affect the taste of the product. Over the years, some product companies have put taste on a back burner when it came to the formulation. Even though some people do acquire a taste for these products, most do not. We have seen many drinks that are very healthy but people stop taking them because they can’t gag them down day after day. We have seen drinks that taste fabulous but have extremely high glycemic indices, thus the taste deters from the product’s health benefits. Plexus Slim strikes the balance between tasting good and refreshing while still carrying a relatively low glycemic index.
[Back to the top]

4. Question: What are the ingredients in Plexus Slim and are they safe?

Answer: Plexus Slim’s ingredients are all natural i.e. plant extracts, and they are completely safe. Ingredients are – Low Glycemic Index Fructose, Soy Lecithin, Beet Root, Stevia, Lo Han Fruit, Grape Skin, Carmine, Chlorogenic Acid, Rosmarinic Acid, Hydroxcycinnamic Acid (Not associated with Hydroxycut), Citrin K, Alpha Lipoic Acid, Chromium Amino Nicotinate, Oxypregnane Steroidal Glycoside, Citric Acid, and Natural Fruit Flavors. All ingredients are natural with no artificial coloring or flavoring.
[Back to the top]

5. Question: When can I expect to experience weight loss?

Answer: Because Plexus Slim contains no stimulants, it is a very subtle yet effective product. Most people begin to recognize benefits approximately 2 weeks after starting the product. Some experience benefits sooner, others, later.
[Back to the top]

6. Question: What ingredient in Plexus Slim Accelerator might cause a false negative in a drug test?

Answer: In the accelerator, the GeranaX (Geranium Flower Extract) can show up in some urine tests as an amphetamine. It is not an amphetamine and a blood test will show that it isn’t in the amphetamine family. If you are subject to drug testing please indicate on your pre-screening questionnaire or notify your examiner that you are taking a dietary supplement containing geranium.
[Back to the top]

7. Question: Will Plexus Slim interfere or react with any medications or other supplements?

Answer: No. Extensive clinical research has demonstrated no ill side effects with any medications or other supplements.
[Back to the top]

8. Question: Are there any stimulants in Plexus Slim?

Answer: No. Plexus Slim does not contain any stimulants such as caffeine, ma huang, ephedra or any other type of stimulatory ingredient.
[Back to the top]

9. Question: When is the best time to drink Plexus Slim?

Answer: Preferably 15-30 minutes before a meal. However, Plexus Slim can be taken anytime and will still benefit the consumer.
[Back to the top]

10. Question: How often do I have to take Plexus Slim?

Answer: Most people only need to take Plexus Slim once a day to get the desired results. However, people who struggle with weight loss or people who have a lot of weight to lose, may find that taking Plexus Slim twice a day works better for them.
[Back to the top]

11. Question: Can pregnant or lactating women take Plexus Slim?

Answer: Plexus Slim has not demonstrated any harmful effects for pregnant and lactating women. As with all supplementation, a health care practitioner should be consulted before taking the product.
[Back to the top]

12. Question: Can children and teenagers drink Plexus Slim?

Answer: Plexus Slim has demonstrated no ill effect on children or teenagers.
[Back to the top]

13. Question: How is Plexus Slim sweetened?

Answer: Plexus Slim is sweetened with Stevia Leaf Extract and Lo Han Fruit Extract. Both of these ingredients are natural, completely safe and do not lend themselves to invoking a blood sugar spike when consumed.
[Back to the top]

14. Question: Whenever I go on a diet, I seem to lose fat from my breasts first. Will Plexus Slim cause the same thing to happen? Is there anything I can do about preventing the fat from coming off my breasts?

Answer: Breast fat is different than the adipose body fat that accumulates around the waist, hips and thighs. Plexus Slim tends to go after the adipose fat and leave the Breast fat alone. However, if you want some added assurance, we recommend the use of Plexus Breast Cream. If you apply this cream twice a day to your breasts, the product will help your body to detoxify your breasts and, in the process, keep them fuller and firmer.
[Back to the top]

15. Question: Besides weight loss will I notice anything else from taking Plexus Slim?

Answer: Based on the feed-back from people who are taking Plexus Slim, we are hearing four pretty consistent things: first, people say they feel calmer throughout the day; second, people tell us they are sleeping much better at night: third, people notice their appetites are down; fourth, people tell us that they aren’t snacking as often; some have told us their snacking, especially sweets like chocolate and candy, has totally stopped.
[Back to the top]

16. Question: Do I need to exercise on the Plexus Slim program?

Answer: According to the developers of the product, it is not necessary for you to exercise as part of the Plexus Slim program. However, they also say that any moderate exercise – like a 20 to 30 minute brisk walk every day – will dramatically increase the speed with which Plexus Slim works.
[Back to the top]

17. Question: Do I need to eat differently when I am taking Plexus Slim?

Answer: This is a really important question and here is a very simple thing to keep in mind: if you keep on doing what you have always been doing, you will keep on getting what you have always been getting. In reverse, if you want to lose weight permanently, you will need to eat differently than before. Plexus Slim is formulated to help you make a life-style change to your eating habits.

Plexus Slim contains natural ingredients that have been shown to reduce appetite. However, some people just ignore their body’s new messages and keep on eating like before. Some people eat emotionally; they eat because they are stressed or upset. Most people are trained to eat with their eyes and eat by the clock. What do we mean by that?

Has this ever happened to you? You look at the clock and realize it is supper time. You sit down to eat your supper and realize that you really aren’t hungry. But, because it is supper time, you eat your supper anyway. That’s what we mean by eating by the clock.

Some people sit down for a meal and fill up their entire plate with food. Then, they eat until everything on the plate is gone. They are not listening to their bodies. Weight loss specialists tell us that the stomach is really designed to consume a meal that is about the size of a clenched fist.

If you go to a restaurant, try ordering an appetizer for your main meal. Wait a few minutes after you finish eating. If you are still hungry after you have had your appetizer, you can always order another appetizer. Our guess is that if you listen to your body, you will realize that you are full. And, one other thing, your pocket book will also appreciate the lower cost of the meal.

If you are looking for a restaurant and you see the sign “All You Can Eat” or if you see “Buffet Dinner Tonight”, please drive on. We have been trained to always get the best deal we can for our money. When we are at a buffet that means that we need to go back at least three times AND go for dessert as well just to make sure we get full value for what we have paid.

Make a decision: Do you want to lose weight and keep it off by making a small life-style change? If so, Plexus Slim is designed to help you do that. On the other hand, if you want to make sure you are getting the biggest bang for you buck by stuffing yourself at the buffet, you can forget about permanent weight loss.
[Back to the top]

18. Question: Will Plexus Slim cause me to notice a loss in pounds or inches?

Answer: Every person is different and what happens with one person is not necessarily what is going to happen with another. Most people report that they lose inches first. That is why we urge you to take your starting measurements. That may be where your results first show up. On the other hand, we have had people reporting a loss in weight before the loss of inches show up.
[Back to the top]

19. Question: Do I have to give up drinking alcohol to lose weight with Plexus Slim?

Answer: This is a very individual thing. Some people have told us that, throughout their adult life they have never been able to lose weight unless they give up drinking.

The developers of Plexus Slim say that, for most people, moderate drinking will not stop the weight loss from occurring.

You need to use your own judgment. Alcoholic beverages are very high in calories. Consume too many calories and you are going to be working against the Plexus Slim program.
[Back to the top]

20. What are the steps involved in using Plexus Slim products?

Answer:  Consider ordering Plexus Slim powder (the “stick”) and Plexus Slim Accelerator capsules in your first order.  Together these products will provide you with 30 days of a Plexus Slim experience.  Use of Plexus Slim Accelerator is optional.*

Please follow the steps below when using the Plexus Slim products for the first 3 days to see how the products work with your body. 

Day 1

Upon waking first thing in the morning weigh yourself and put on your tightest outfit.  Look to see how it fits, consider how the tightness feels and then hang it back in your closet.

Days 1-3

Before 9 a.m. eat a bite or two of toast such as you would before taking vitamins and minerals.  This toast is not necessary yet has been found to help some folks when taking the Accelerator capsule.  In order to ensure proper absorption of these supplements it is better to take these products on an empty stomach.  Consuming the Accelerator capsule later in the day might end up with your being awake later in the evening.

Mix the Plexus Slim powder in 12 ounces of water (bottled or tap) and consume.  For these first 3 days consume the powder in the morning at least 30 minutes to 1 hour before a meal.  Some folks will mix in less water and use it as a “shot” while others sip the drink over the next 20 minutes.  It is entirely your choice as long as it is no more than 12 ounces of water.  This powder contains stevia for sweetening and if you do not like the taste then you can mix it with 12 ounces of iced tea or add powdered unsweetened kool aid, fruit juice, etc. to change the flavor.  Some folks will mix the powder with water the night before and store in the fridge.  Just be sure all of the powder is thoroughly mixed before consuming (shake shake shake the water bottle – your only exercise!).

What should you do while testing the product?  You will probably be very thirsty and should consider drinking all the water you can.  Take this opportunity to treat yourself to high quality bottled water (I prefer Smart Water).  Your tastes for certain foods might change - or not!  In these 3 days do nothing different with dieting or exercise - just enjoy the experience and note what happens!

* Note that the Accelerator capsule is optional and you might experience “jitters” the first day.  This is especially true if you consume large amounts of caffeine (Accelerator is the only Plexus product containing caffeine).  Most consumers report that after the first day using the Accelerator capsule they no longer experience the jitters on succeeding days.  Also, if you are a coffee drinker consider decaf for the first part of the morning.  If you have high blood pressure and/or have any concerns about the amount of caffeine in this capsule please consider using only the Plexus Slim powder (stick) for this trial.  We have found that most men do not like or require the Accelerator and thus the Plexus Slim powder is their only supplement.  As a reminder, the Accelerator pill is optional and thus the use of only the Plexus Slim powder is appropriate for everyone. 

Day 4

Upon rising in the morning weigh yourself, put on the Day 1 tight fitting clothes and then run to the phone or computer and let me know your results!  Note that some folks will lose inches before they lose weight.  Continue consuming your Plexus products and review Week 2 and Beyond, below for additional product information.

Day 4 and Beyond

We have found that the Plexus Slim powder works for 85% of those using it.  For the remaining 15% the Accelerator will help.  If you are taking both Plexus Slim powder and Accelerator and after a couple of weeks think you are not losing weight or inches or feeling better then conduct a test for Candida yeast since it is known to keep you from losing weight, causing fatique, cravings, etc.  Review the information at http://www.pinkforhealth.com/products/probio5 and follow instructions for completing the test.  If you find that you have Candida present in your body then we highly recommend purchasing Pro Bio 5 and add two pills per night to your Plexus product regimen until the Pro Bio 5 bottle is empty (within 30 days).  Retest for Candida. 

If you retested negative for Candida and find you continue to not lose weight then please consider trying the final product in our list.  That is Plexus Bio Cleanse at http://www.pinkforhealth.com/products/bio-cleanse.  This product will oxygenate and energize your body while detoxifying and cleansing wastes, pathogens and plaque in the gastrointestinal tract, colon, arteries, blood, etc.  My family members use all of these products but only because of certain factors in our genetics or environment.  My brother uses one Plexus Slim powder in the morning and one in the evening while I use 1 in the morning.  However, we each use 3 Bio Cleanse in the morning and 3 Bio Cleanse in the evening.  You may also find your experiences differ. 

[Back to the top]

Comments (2)add comment

kasie said:

0
...
can you only take the plexus drink and still lose an okay amount of weight?
Do i have to taake plexus forever or will the weight stay off if i eat right and workout?
February 17, 2014

TAMARA WILSON said:

0
...
CAN YOU TAKE PLEXUS WITH A DETOX LIKE GARCINIA CAMBOGIA?
April 07, 2014

Write comment

security image
Write the displayed characters


busy

Get Started Today

Purchase your first months supply and start losing weight. Don't wait and start today!

purchase

Become An Ambassador

Make extra money and improve your health at the same time.

Learn more

Featured Product

21 Secrets most doctors will never tell you about your breasts.

Take a Look